metix foto

DRIS Rotterdam

DRIS Rdam

800 haltes voorzien

In opdracht van de SRR zijn 800 haltes voorzien van Dynamische Reizigers Informatie. Het doel en uitdaging in dit project was dat de verschillende modaliteiten bus en tram in één systeemomgeving gecombineerd werden. Daarnaast werden niet alleen tram en bus gecombineerd maar ook de reisinformatie van verschillende vervoermaatschappijen is gecombineerd.

Dit maakte het project DRIS Rotterdam een uniek en complex project. Naast de RET vervoeren ondermeer Ariva, Connexxion, Veolia en Qbuzz reizigers in de gebieden die dit project omvatten. Om te kunnen realiseren dat de reizigersinformatie goed gecombineerd kan worden is er ook een reizigersinformatie werkplek ontworpen en opgezet, zodat een reizigersinformant bij een incident via allerlei kanalen modaliteitoverschrijdend kan communiceren.

Het project is in 2008 gestart. Metix heeft dit project begeleid vanaf het eerste functionele ontwerp, via een Europees aanbestedingstraject, tot realisatie en overdracht aan beheer. De voertuigen van de verschillende vervoerders tonen nu hun reisinformatie op de displays. Ruim 800 informatiezuilen op bushaltes en tramhaltes zijn voorzien de reizigers van informatie.