metix foto

Groningen communicatie strategie berm DRIPS's

groningen

Sinds mei 2013 is Metix door de provincie Groningen betrokken bij het bepalen van een nieuwe communicatiestrategie rondom de berm-DRIP’s (LED-displays langs de Nederlandse snelwegen) van de P+R parkeerplaatsen rondom de stad Groningen.

Metix is gevraagd een advies te geven over nieuwe informatiescenario’s en bijhorende weergaven op de berm-DRIP’s van P+R Hoogkerk en P+R Haren. Op de P+R-plaatsen kan gratis geparkeerd worden op een satelliet-parkeerplaats rondom de stad Groningen en is een goede OV-verbinding tussen parkeerplaats en het centrum van de stad aanwezig. De bereikbaarheid van en de leefbaarheid in de binnenstad verbeteren door deze P&R-plaatsen sterk.

Het advies dat Metix hiervoor heeft opgesteld, is voorgelegd aan het "Regionaal Tactisch Team" van de provincie Groningen en goedgekeurd voor publicatie op de berm-DRIP’s. De nieuwe tekststrategie en daarbij horende ontwerpen op het display, hebben tot doel de automobilist doelgericht in één oogopslag te informeren. Immers, de automobilist rijdt met een aanzienlijke snelheid langs de berm-DRIP en dient snel te kunnen besluiten waar zijn auto te parkeren.

Door op de juiste momenten gedurende de week de juiste informatie aan de automobilist te tonen, wordt deze gewezen op de mogelijkheid van het nemen van de bus vanaf de P+R, in plaats van parkeren in het centrum. Dit draagt direct bij aan de doelstellingen van de provincie en stad Groningen, om het centrum meer te ontlasten van autoverkeer.