metix foto

NVM Bezichtigingsapp

Door Metix is het project geleid om een app te ontwikkelen die woningzoekers te ondersteunen in hun zoektocht naar hun droomhuis, de NVM Bezichtigingsapp. Tijdens deze zoektocht worden veelal meerdere interessante woningen gevonden, die soms ook bezichtigd worden. Het is zaak om het overzicht te houden. Deze Bezichtigingsapp is ontwikkeld door Lightbase, een jong en groeiend web & app bureau uit Utrecht.

In de app wordt niet alleen het actuele woningaanbod van NVM-makelaars gepresenteerd, maar kan de gebruiker vooral een eigen dossier opbouwen. Interessante huizen kunnen worden toegevoegd aan de lijst ‘mijnwoningen’. Daar kan de gebruiker zelf foto’s en opmerkingen aan toevoegen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een bezichtiging. Ook is een vergelijkingsfunctie à la Tweakers beschikbaar. Via alers wordt de gebruiker op de hoogte gehouden van relevante ‘events’, zoals prijswijzigingen, of verkoop van een opgeslagen woning.

Innovatie op de woningmarkt is voor NVM een belangrijk thema. Daartoe is op 1 april 2018 een onderneming opgericht om deze innovatie te stimuleren en vorm te geven: brainbay. De lopende projecten en initiatieven, onder andere op het gebied van image recognition en de ontwikkeling van recommender systems, zijn hierin ondergebracht. Deze eerste versies van resulterende producten zullen gelanceerd worden in de NVM Bezichtigingsapp, waardoor de Bezichtigingsapp ook het vehikel voor de introductie van nieuwe innovaties zal zijn.

bezichtiging1  bezichtiging2   bezichtiging3

Project details

Werkzaamheden:           Projectmanagement

Periode:                              2016-2018

Contactpersoon:             Harmen van Dam