metix foto

OV bureau Groningen Drenthe

sigma

Eind 2011 is door Metix, in opdracht van het OV-bureau Groningen Drenthe, gestart met het ontwikkelen van een dynamisch reisinformatiesysteem (DRIS) voor de regio Groningen en Drenthe. Via elektronische displays zullen de reizigers op circa 425 bushaltes voorzien worden van actuele vertrektijden.

Europese aanbesteding

Metix heeft de functionele en technische specificaties opgesteld en verwerkt in een Programma van Eisen (PvE). Middels een Europese aanbesteding is de bouw en aanschaf van het systeem gegund aan Spie Nederland. De ervaring die Metix in eerdere en soortgelijke projecten heeft opgedaan, kan het OV-bureau Groningen Drenthe voor dit project goed benutten.

Reisinformatie

Vervoerder Qbuzz verstuurt de reisinformatie via GOVI naar de centrale server binnen het systeem. Het systeem maakt gebruik van het standaardprotocol ’Trans Model Interface’ (TMI). De centrale server stuurt de displays aan via het mobiele datanetwerk. Op deze manier zal op 425 bushaltes in de provincies Groningen en Drenthe actuele en dynamische reisinformatie beschikbaar zijn voor de reizigers.