Royal FloraHolland

florahollandBloemenveiling Royal FloraHolland is al vele jaren een enthousiaste opdrachtgever voor Agritect Advies. Door de jarenlange ervaring die onze medewerkers hebben opgebouwd van de organisatie en alle bedrijfsprocessen bij FloraHolland zijn we in staat bij veel projecten op efficiente wijze een belangrijke bijdrage te leveren aan het leiden van projecten, het ontwerpen van processen en systemen en het opstellen en uitvoeren van test- en implementatietrajecten.

Overname veilingactiviteiten (TFA) van de Mavuno groep

Zo heeft Agritect Advies Royal FloraHolland ondersteund bij de overname van de activiteiten van de importveiling TFA. In een aantal fasen zijn de veilingactiviteiten van TFA in de processen van RoyalFloraHolland geïntegreerd. In de eerste fase zijn de bestaande systemen van TFA aangesloten op die van Royal FloraHolland, zodat de importproducten die bij TFA worden verwerkt kunnen worden geveild bij Royal FloraHolland. In volgende fasen zijn de verwerkingsactiviteiten verhuisd naar Royal FloraHolland en zijn zoveel mogelijk Royal FloraHolland-systemen ingezet voor de ondersteuning van de processen. Agritect Advies verzorgt in dit project de proces- en informatieanalyse.

Nieuw concernbreed factureringssysteem

Als vervolg op de diverse veilingfusies heeft Royal FloraHolland één centraal systeem voor de facturatie naar kopers en kwekers gerealiseerd en ingevoerd. Vanaf de start van dit complexe project is Agritect Advies betrokken bij het opstellen van de Visie en Scope van het project en bij het opstellen van de specificaties. Daarna heeft Agritect Advies meegewerkt aan de realisatie en invoering van dit SAP systeem. Inmiddels is het systeem operationeel.

Uniforme veilsystemen

In de periode 2006 - 2008 was Agritect Advies nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe kloksysteem van (toen nog) Bloemenveiling Aalsmeer. Agritect Advies heeft meegewerkt aan de specificatie van de toekomstvaste systeem en het projectmanagement gevoerd bij de ontwikkeling en bij de invoering.
Na de fusie heeft Royal FloraHolland besloten dit systeem uit te bouwen en in te zetten als concern-brede oplossing voor alle vestigingen. Agritect advies heeft ook bij deze stap een belangrijke bijdrage geleverd bij opstellen van de specificaties.


Project details

Werkzaamheden:

Periode:

Contactpersoon:

Projectmanagement, Advies

2010 - 2016

Chiel Post